Werkzaamheden

Overzicht werkzaamheden stukadoor Primastuc

Pleisterwerk:

Het meest voorkomende werk voor de stukadoor is aanbrengen van pleisterwerk. Met pleisterwerk wordt de muur voorzien van een laag gips. Deze laag biedt een gladde ondergrond voor vrijwel alle afwerkingen. Deze is dan bijvoorbeeld geschikt om te behangen of te schilderen.

Schuurwerk:

Het schuurwerkeffect, de zogenaamde ‘vlammende’ afwerking, wordt verkregen door een aantal vegen met een schuurspons. Zodoende ontstaat er een schaduwspel welke een decoratief effect geeft. Hoewel schuurwerk ook op een wand aangebracht kan worden, heeft het minder stootbestendige eigenschappen waardoor het niet altijd wenselijk wordt geacht.

Lijsten & ornamenten:

Sierlijsten zijn decoratieve elementen aangebracht op plafond of wand, zoals bijvoorbeeld een rozet op het plafond of een lijst tussen een wand en het plafond. Lijstwerk, ornamenten en rozetten voor plafonds en wanden geven een ruimte een chique en warme uitstraling. Door de verschillende sierelementen is er volop keuze in vormen en stijlen: van strak en modern tot weelderig barok. Tevens kunnen oude lijsten hersteld worden.

Sierpleister/spachtelputz:

Het meest gebruikte sierpleister is het zogenaamde spachtelputz. Spachtelputz is een pleister op kunststofbasis en wordt met een spaan aangebracht. Het heeft een decoratieve en korrelige structuur.

Spackspuiten:

Bij het spackspuiten wordt er machinaal een laag spack aangebracht op de muur. Een eerste laag egaliseert een ruwe muur. Nadat de eerste laag opgedroogd is, wordt er een tweede laag pleister op gespoten. Twee grote voordelen van spack is de snelheid waarmee het aangebracht kan worden en de bijzonder goede hechting.

Betonlook:

Betonlook is een moderne vorm van stucwerk waarbij, de naam zegt het al, er wanden en vloeren gecreëerd worden die de uitstraling van beton hebben. Betonlook heeft dezelfde groffe, industriële uitstraling als beton maar kan strakker worden afgewerkt. Daarnaast is betonlook in bijna elke kleur verkrijgbaar en zijn er mooie combinaties te maken. Stucwerk met betonlook is een veelgevraagd product. Er zijn meerdere materialen waarmee de betonlook gecreëerd kan worden, zoals o.a. Ardex Pandomo, Beal Mortex® Color en Brander Stucco. Al deze materialen hebben hun eigen eigenschappen. De één is waterdicht en te gebruiken in natte ruimtes, de ander is alleen decoratief te gebruiken in de woonkamer.

Buitengevels en gevelisolatie:

Het bewerken van buitenmuren is een vak apart. Een muur staat 24 uur per dag onder invloed van het weer: regen, zon, vorst etc. Het vergt dus vakmanschap om een goed en blijvend resultaat te krijgen.

Wilt u weten welk product het beste past bij uw wensen? Neem gerust contact met ons op.

Werkzaamheden Stukadoor Primastuc
Werkzaamheden Stukadoor Primastuc
Werkzaamheden Stukadoor Primastuc
Werkzaamheden Stukadoor Primastuc